Antena 3 CNN Externe Lupta cu încălzirea globală. Primăriile din întreaga lume au semnat acest angajament

Lupta cu încălzirea globală. Primăriile din întreaga lume au semnat acest angajament

Lupta cu încălzirea globală. Primăriile din întreaga lume au semnat acest angajament
Sursa foto: Foto: environment.nationalgeographic.com
28 Sep 2013   •   19:12
Reprezentanţii oraşelor şi comunităţilor din întreaga lume s-au angajat să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră, în cadrul luptei împotriva încălzirii globale. Declaraţia a fost semnată sâmbătă în cursul unui summit la Nantes, relatează AFP.

"Ne angajăm să mobilizăm în bugetele noastre locale finanţările necesare implementării unor acţiuni vizând scăderea nivelului emisiilor de carbon", se subliniază în acest document, adoptat prin aclamare de către reprezentaţi ai aproximativ 20 de reţele mondiale care reunesc "cvasitotalitatea" oraşelor şi colectivităţilor de pe cele cinci continente, potrivit organizatorilor.

Declaraţia, semnată cu ocazia unui "Summit al oraşelor şi teritoriile privind climatul", coincide cu publicarea de către Grupul Interguvernamental de experţi privind Evoluţia Climatului (GIEC) a unui raport care anticipează o creştere cu până la 4,8 grade Celsius a temperaturii medii a Terrei până în 2100.

Semnatarii Declaraţiei de la Nantes îşi exprimă în document "preocuparea gravă faţă de ameninţarea la adresa vieţii umane, cauzate de degradarea condiţiilor de mediu la nivel mondial", care pune "în pericol accesul durabil la apă şi hrană".

"Această declaraţie, care stabileşte o legătură între climat şi dezvoltarea durabilă, este o foaie de parcurs pentru (Confreinţa ONU privind modificările climatice de la) Paris, în 2015, un adevărat angajament de asumat din partea colectivităţilor", a declarat senatorul francez Ronan Dantec (EELV), unul dintre organizatorii acestui summit.


×
Subiecte în articol: incalzire globala clima summit
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close