Antena 3 CNN Externe Luptă disperată în Marea Britanie. Puterea şi opoziţia s-au unit pentru a-i implora pe scoţieni să nu părăsească Regatul Unit

Luptă disperată în Marea Britanie. Puterea şi opoziţia s-au unit pentru a-i implora pe scoţieni să nu părăsească Regatul Unit

Luptă disperată în Marea Britanie. Puterea şi opoziţia s-au unit pentru a-i implora pe scoţieni să nu părăsească Regatul Unit
de O.P.    |    11 Sep 2014   •   07:11

Guvernul şi opoziţia de la Londra îşi unesc forţele pentru a-i implora pe alegătorii scoţieni să respingă independenţa la referendumul de săptămâna viitoare.

Temerile au apărut după ce un sondaj recent arăta că sunt şanse reale ca Scoţia să se desprindă de Marea Britanie. În replică, premierul naţionalist al Scoţiei califică, ironic, drept "disperată" campania politicienilor de la Londra. 

ntr-un rar gest de solidaritate, liderii marilor partide britanice, conservatorii şi liberalii de la putere şi laburiştii din opoziţie, au venit cu toţii în Scoţia pentru a pleda în favoarea unităţii Marii Britanii.

Dar Cameron s-a adresat şi alegătorilor pragmatici pe care i-a avertizat că o Scoţie independentă nu va putea păstra avantajele economice ale integrării în Marea Britanie.

Opoziţia laburistă l-a trimis în Scoţia pe liderul său, Ed Miliband, dar şi pe fostul premier Gordon Brown, el însuşi scoţian.
Ei promit că, oricine ar veni la putere la Londra, Scoţia va căpăta un nivel sporit de autonomie dacă alege să rămână alături de englezi.

Premierul naţionalist al Scoţiei, cu moralul întărit de sondajul care prezicea victoria în referendumul asupra independenţei, a luat în derâdere eforturile politicienilor de la Londra.

Un nou sondaj arată că independenţa ar fi, totuşi, respinsă, cu 53 de procente faţă de 47. Diferenţa este aproape de marja de eroare şi, potrivit analiştilor, referendumul de joia viitoare rămâne deschis oricărui rezultat.



×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close