Antena 3 CNN Externe Lupta împotriva încălzirii climatice, prioritate a securității naționale din Israel

Lupta împotriva încălzirii climatice, prioritate a securității naționale din Israel

Israelul a proclamat lupta împotriva încălzirii climatice drept o prioritate a securității sale naționale. Anunțul vine cu câteva zile înainte de deschiderea conferinţei mondiale COP26.

Lupta împotriva încălzirii climatice, prioritate a securității naționale din Israel
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    25 Oct 2021   •   11:37

Totodată, Guvenul israelian s-a angajat să faciliteze investiţiile în energiile verzi. "Lupta împotriva încălzirii climatice constituie un nou interes de securitate naţională pentru Israel", se arată într-un comunicat al executivului.

Noul guvern de coaliţie condus de Naftali Bennett a fixat pentru țară obiectivul de a reduce cu 27% emisiile sale de gaze cu efect de seră până în 2030 şi cu 85% până în 2050, în raport cu nivelul din 2015, încă din luna iunie a anului trecut.

Israelul este dintre ţările din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică care investesc cel mai puțin în transporturile publice și are în vedere modurile de transport care consumă mai puţină energie, pentru a reduce emisiile.

"Astăzi, guvernul a aprobat numeroase decizii pentru a promova moduri de transport curate şi cu consum de carbon mic", a declarat premierul israelian, potrivit Agerpres. Bennet va fi prezent la COP26, care va desfăşura între 31 octombrie şi 12 noiembrie în Scoţia. 

Șeful executivului israelian a precizat că va anunţa "o serie de acţiuni" în acest sens. Statul intenționează să se sprijine pe succesul a numeroase companii în domeniul securităţii cibernetice, al apărării şi tehnologiilor financiare, în condiţiile în care în sectorul de înalte tehnologii sunt angajaţi aproximativ 10% din populaţia activă a țării.

"Vrem să promovăm inovaţia şi să facilităm munca întreprinderilor din sectorul energiei verzi", a declarat ministrul israelian al energiei, Karine Elharrar. De cealaltă parte, ministrul Mediului a criticat modul în care această problemă a fost manageriată de cabinetele anterioare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close