Antena 3 CNN Externe Lupte de stradă în Cehia, în urma unui protest îndreptat împotriva rromilor

Lupte de stradă în Cehia, în urma unui protest îndreptat împotriva rromilor

Lupte de stradă în Cehia, în urma unui protest îndreptat împotriva rromilor
18 Noi 2008   •   14:45

Incidente violente într-un oraş din nordul Cehiei. Poliţia locală a încercat să oprească un marş al extremei drepte, dar situaţia a degenerat într-o adevărată lupă de stradă. În urma conflictului, cel puţin 14 persoane au fost rănite.
Străzile unui oraş din nordul Republicii Cehe s-au transformat într-un adevărat câmp de luptă. Poliţia a încercat să oprească un protest al extremei drepte împotriva rromilor din regiune. Forţele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea. Manifestanţii au ripostat şi i-au atacat pe poliţişti cu pietre din pavaj şi bombe cu petrol.
Protestul celor 500 de extremişti a început cu o serie de discursuri ostile rromilor şi guvernului. Poliţiştii s-au temut că acestea s-ar putea transforma în adevărate violenţe etnice şi le-au blocat drumul spre un cartier locuit de rromi. De altfel, rromii erau înarmaţi şi ar fi putut riposta oricând.
Poliţiştii au descoperit bâte, arme de foc, furci şi alte obiecte de acest gen, atât în maşinile extremiştilor cât şi în cele ale persoanelor de origine romă.
Pentru a calma spiritele, poliţiştii au arestat mai mulţi manifestanţi şi membri ai comunităţii rrome.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Cehia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close