Antena 3 Externe Lupte pentru TERITORIU între prostituate românce, în Londra

Lupte pentru TERITORIU între prostituate românce, în Londra

13 Ian 2014   •   09:26
Lupte pentru TERITORIU între prostituate românce, în Londra
Sursa foto: Foto:facenfacts.com

Lupte pentru teritoriu au izbucnit între prostituate românce, multe de origine romă, în estul Londrei, în contextul în care unele femei sunt "taxate" cu suma de 200 de lire sterline pe săptămână (aproximativ 241 de euro) pentru a lucra pe anumite străzi, scrie The Guardian.
   
Potrivit publicaţiei, unele dintre femei par că sunt minore şi că sunt victime ale traficului de persoane. Ele lucrează în "zone roşii" din estul Londrei, la Newham şi Redbridge, dar şi în alte oraşe importante, ca Birmingham şi Manchester.
   
O tânără, care a declarat pentru The Observer că este majoră, a spus că a fost ameninţată de românce mai în vârstă, la Newham. "Mi-au spus că, dacă vreau să continui să lucrez la colţul străzii unde lucram, să le dau 200 de lire sterline pe săptămână, pentru că deţin acea zonă şi sunt pe teritoriul lor. Am refuzat şi m-am mutat altundeva. Nu câştig foarte mulţi bani din prostituţie, doar aproximativ 70 de lire sterline pe noapte (aproximativ 85 de euro) şi nu îmi permit să plătesc asemenea sume", a afirmat ea.
 
Prostituatele din Manchester au ajuns atât în atenţia poliţiei, cât şi a Ministerului de Interne. Greater Manchester Police (GMP) a confirmat că weekendul trecut a efectuat prima operaţiune comună cu ministerul vizând acest grup.
   
Un purtător de cuvânt GMP a declarat că şase prostituate - cinci românce şi o cehă - au fost chestionate cu privire la statutul lor ca imigrante şi prostituţie. Niciuna nu a fost arestată sau acuzată, iar două au fost de acord să plece voluntar din ţară, neavând dreptul să se afle în Marea Britanie.
   
"În unele cazuri pare că este o operaţiune bine pusă la punct, persoane din ţara lor aranjând ca femei să vină să muncească aici", a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că unele ar putea "lucra pentru o anumită grupare infracţională".
   
În octombrie, Mariana Popa, în vârstă de 24 de ani, o prostituată româncă, a fost ucisă la Ilford. Farooq Shah, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat de uciderea ei. Poliţia metropolitană a efectuat Operaţiunea Clearlight la Redbridge, în cadrul luptei împotriva prostituţiei în zonă.

×
Subiecte în articol: Londra prostitutie
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close