Antena 3 CNN Externe Luptele se înteţesc în Ucraina, spre disperarea localnicilor din Doneţsk. Sute de mii de oameni şi-au părăsit casele din cauza conflictului

Luptele se înteţesc în Ucraina, spre disperarea localnicilor din Doneţsk. Sute de mii de oameni şi-au părăsit casele din cauza conflictului

Luptele se înteţesc în Ucraina, spre disperarea localnicilor din Doneţsk. Sute de mii de oameni şi-au părăsit casele din cauza conflictului
de O.P.    |    06 Aug 2014   •   06:28

Luptele între armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul ţării se înteţesc, după ce militarii au înaintat în teritoriul controlat de rebeli.

Până în acest  moment, aproximativ 730 de mii de ucrainieni au devenit refugiaţi în urma conflictului. Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit seara trecută pentru a discuta situaţia din zonă.

În apropierea oraşului ucrainean Doneţk, luptele între separatiştii proruşi şi armata ucraineană au luat amploare în ultimele zile. Rebelii spun că nu vor renunţa la lupta pentru teritoriul lor.

Ucrainienii declară că teritoriul controlat de separatişti a fost înconjurat şi că, în decursul următoarelor zile, acest teritoriu ar putea fi eliberat.

În contextul agravării situaţiei din zonă, Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit pentru a discuta o posibilă ieşire din criză.
În conflictul din estul Ucrainei au murit, până acum, peste 1.100 de oameni.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close