Antena 3 CNN Externe "M-am săturat să trăiesc într-o ţară dezgustătoare". Mii de ruşi au ieşit în stradă şi cer plecarea lui Putin de la conducere

"M-am săturat să trăiesc într-o ţară dezgustătoare". Mii de ruşi au ieşit în stradă şi cer plecarea lui Putin de la conducere

"M-am săturat să trăiesc într-o ţară dezgustătoare". Mii de ruşi au ieşit în stradă şi cer plecarea lui Putin de la conducere
Sursa foto: Foto: blog.frontierstrategygroup.com
de O.P.    |    01 Iun 2012   •   06:01

Protestele faţă de noul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, au luat amploare în cele mai mari oraşe ale Rusiei. Mulţimea cere demisia preşedintelui şi organizarea unor noi alegeri. Cel puţin opt protestatari au fost arestaţi în Sankt Petersburg, în timp ce peste o sută de persoane au fost ridicate de forţele de ordine de la Moscova.

La manifestaţie au participat în jur de 200 de persoane, majoritatea purtând panglici albe, devenite simbol al protestele împotriva lui Putin, care s-a întors la Kremlin pentru cel de-al treilea mandat.

Participanţii la manifestaţie au avut doar replici ironice la adresa administraţiei Putin. Protestatarii se aşteaptă ca demonstraţiile să ia amploare pe 12 iunie, când va fi organizat un miting, ce nu a primit acordul autorităţilor de la Moscova.

Mai devreme în aceeaşi zi, protestatarii au ieşit şi pe străzile din Moscova, nemulţumiţi de noul mandat al lui liderului de la Kremlin. Aici, forţele de ordine au arestat 120 de persoane, ce protestau într-o piaţă centrală.

Protestatarii solicită organizarea unui nou tur de scrutin prezidenţial şi, totodată, cer demisia preşedintelui rus, Vladimir Putin.




×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close