Antena 3 CNN Externe Măcel pe autostradă: peste 20 de morți și zeci de răniți după ce un autobuz a intrat într-un camion, în Egipt

Măcel pe autostradă: peste 20 de morți și zeci de răniți după ce un autobuz a intrat într-un camion, în Egipt

Cel puțin 22 de persoane au murit și alte 33 au fost rănite într-un accident rutier produs marți în zona orașului Malawi, situat în provincia Minya din sudul Egiptului, au anunțat autoritățile.

Măcel pe autostradă: peste 20 de morți și zeci de răniți după ce un autobuz a intrat într-un camion, în Egipt
Sursa foto: Twitter @gulftoday
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2022   •   13:33

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineții.

Un autobuz de pasageri a lovit un camion cu remorcă oprit pe o autostradă care leagă capitala Cairo de sudul țării, au precizat autoritățile provinciale într-un comunicat.

Autobuzul se îndrepta spre Cairo.

Potrivit sursei citate, șoferul camionului schimba cauciucurile pe marginea drumului când vehiculul staționat a fost lovit de autobuz.

Ambulanțele trimise la fața locului au transferat răniții la spitale din Minya.

Mii de oameni, uciși anual în Egipt în accidente rutiere

Imagini postate de autoritățile locale arată un autobuz cu avarii mari în jumătatea din față, aparent în urma impactului cu partea din spate a camionului.

Accidentele rutiere ucid mii de oameni în fiecare an în Egipt, țară care are un record de nesiguranță în transporturi. Accidentele sunt cauzate în principal de excesul de viteză, de condusul neglijent, de drumurile proaste sau de aplicarea deficitară a legislației rutiere.

În ianuarie, cel puțin 16 persoane au fost ucise și alte 18 rănite când un microbuz s-a ciocnit cu un autobuz de transport public în Peninsula Sinai.

În aprilie anul trecut, un autobuz s-a răsturnat în timp ce încerca să depășească un camion pe o autostradă din provincia sudică Assiut, provocând moartea a cel puțin 21 de persoane și rănirea altor trei.

×
Subiecte în articol: Egipt camion autobuz Minya Malawi
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close