Măcel la petrecerea aniversară a unei adolescente din Mexic. 11 oameni au fost uciși

de A.M.P    |    01 Feb 2016   •   09:29
Măcel la petrecerea aniversară a unei adolescente din Mexic. 11 oameni au fost uciși Foto: pixabay.com
Unsprezece persoane au fost ucise într-un schimb de focuri izbucnit la o petrecere de aniversare în statul Guerrero. în sudul Mexicului, a anunțat duminică guvernatorul statului, potrivit AFP.
 
"A existat o problemă în timpul unei petreceri de aniversare a 15 ani și, potrivit informațiilor de care dispunem, 11 persoane au fost ucise", a declarat presei guvernatorul statului Guerrero, Hector Astudillo.

Disputa a izbucnit vineri seară, în timpul unei petreceri de aniversare a 15 ani (numită în țările din America Latină 'quinceanera') în satul Cundancito din municipalitatea Coyuca de Catalán.

Sâmbătă, "cei care au încercat, împărțiți în mai multe patrule, să își câștige locuri au recurs la focuri de armă", a adăugat Astudillo, fără a oferi mai multe detalii privind acest caz pentru care a fost deschisă o anchetă.

Statul Guerrero are una dintre cele mai ridicate rate de omucideri și de răpiri din țară. În acest stat, situat de-a lungul Pacificului, au dispărut 43 de studenți de la o școală din Ayotzinapa, în septembrie 2014, cel mai probabil asasinați de un cartel al drogurilor.

În munții din acest stat se află numeroase culturi de mac și de opiu care alimentează traficul internațional de droguri.

La 15 ianuarie, 21 de persoane răpite cu o săptămână în urmă de bărbați înarmați în timp ce se îndreptau spre o nuntă în statul Guerrero au fost găsite în viață.

 

Parteneri
x close