Antena 3 CNN Externe Măcelul de pe insula Utoya, favorizat de erorile poliţiei norvegiene

Măcelul de pe insula Utoya, favorizat de erorile poliţiei norvegiene

Măcelul de pe insula Utoya, favorizat de erorile poliţiei norvegiene
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
10 Aug 2011   •   20:47

Erori grave ale poliţiei norvegiene au făcut posibil măcelul de pe insula Utoya. Unitatea antiteroristă a pornit spre insulă pe cea mai lungă rută, dându-i asasinului suficient timp ca să împuşte nestingherit aproape 70 de oameni.

"Nimic de reproşat". Era sloganul reluat de autorităţile norvegiene la fiecare informare publică de după masacrul comis de Anders Breivik.

Abia acum, la 3 săptămâni după cel mai crunt măcel din istoria ţării, Poliţia din Oslo recunoaşte că a greşit şi că putea face exact ce i se părea imposibil acum 3 săptămâni: să intervină mai rapid şi să salveze vieţi.

Acelaşi şef al Poliţiei a anunţat miecurea aceasta că echipa de intervenţie specială care s-a îmbarcat la Oslo pentru a ajunge la insula pe care avea loc atacul, avea la dispoziţie un chei situat la mai puţin de 700 de metri de locul unde a avut loc masacrul. În schimb, o barcă i-a preluat dintr-o zonă aflată la aproape 4 kilometri. Astfel au pierdut minute preţioase care puteau schimba ceva.

Este prima oară când autorităţile norvegiene îşi recunosc greşelile în gestionarea atentatelor comise de extremistul Anderes Breivik, soldate cu 77 de morţi.



×
Subiecte în articol: morti atentate oslo
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close