Antena 3 CNN Externe Macron anunță o „bătălie culturală” împotriva unor state UE din Est care au adoptat legi anti-LGBT

Macron anunță o „bătălie culturală” împotriva unor state UE din Est care au adoptat legi anti-LGBT

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că trebuie dusă o bătălie culturală împotriva unor state membre UE din Estul Europei, precum Ungaria sau Polonia, unde au fost adoptate legi anti-LGBT.

Macron anunță o „bătălie culturală” împotriva unor state UE din Est care au adoptat legi anti-LGBT
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Iun 2021   •   20:21

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că Uniunea Europeană trebuie să ducă o batălie „culturală” și „civilizațională” pentru a opri ascensiunea ideilor iliberale în blocul celor 27 de națiuni, relatează AP. 

Macron a vorbit la sfârșitul summitului liderilor UE de la Bruxelles, unde s-au confruntat puternic cu primul ministru Ungariei cu privire la noua lege care interzice ”promovarea” homosexualității în rândul minorilor. 

Macron a condamnat legea în numele „demnității umane” și „libertății individuale”.

”Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele țări în această situație. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizațiilor”, a spus Macron la Bruxelles la conferința de presă după terminarea unui summit european unde au avut loc discuții aprinse pe tema noii legi din Ungaria împotriva promovării homosexualității în rândul minorilor.

Liderul francez a spus că sprijină planul Comisiei Europene de a demara acțiuni legale împotriva Ungariei.

Dar președintele francez a insistat că ar fi greșit să arătăm cu degetul spre Viktor Orban fără a reflecta asupra motivelor care împing unele țări din estul Europei să întoarcă spatele valorilor democratice.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Viktor Orban
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close