Antena 3 CNN Externe Macron introduce serviciul militar obligatoriu pentru toți tinerii de 16 ani

Macron introduce serviciul militar obligatoriu pentru toți tinerii de 16 ani

Macron introduce serviciul militar obligatoriu pentru toți tinerii de 16 ani
28 Iun 2018   •   10:12

Guvernul francez a elaborat un plan de reintroducere a serviciului militar obligatoriu pentru toate persoanele de 16 ani.

A fost o idee prezentată de președintele Franței în campania sa prezidențială, pentru a promova o idee de datorie civică și unitate națională în rândul tinerilor francezi.


Noul serviciu militar se adresează tuturor persoanelor în vârstă de 16 ani, fete și băieți și va fi împărțit în două etape distincte:

- Prima fază este o plasare obligatorie de o lună, cu accent pe cultura civică, despre care guvernul spune că va "permite tinerilor să creeze noi relații și să își dezvolte rolul în societate".

Învățarea voluntară și lucrul cu organizațiile de caritate sunt printre opțiunile care se analizează, alături de pregătirea militară tradițională cu poliția, serviciul de pompieri sau armata, scrie BBC.

- A doua etapă este o plasare voluntară de cel puțin trei luni și până la un an, în care tinerii vor fi încurajați să muncească "într-o zonă legată de apărare și securitate" - dar din nou, ei ar putea opta pentru a desfășura activități de voluntariat la patrimoniu, mediu sau îngrijire socială.

×
Subiecte în articol: tineri guvern plan
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close