Antena 3 CNN Externe Macron i-a promis lui Zelenski că va consolida ajutorul umanitar și proviziile militare

Macron i-a promis lui Zelenski că va consolida ajutorul umanitar și proviziile militare

Liderul francez Emmanuel Macron l-a sunat pe președintele ucrainean Volodimir Zelensk, promițându-i că va intensifica ajutorul umanitar și proviziile militare către Kiev.

Macron i-a promis lui Zelenski că va consolida ajutorul umanitar și proviziile militare
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    30 Apr 2022   •   17:06

După ce a câștigat recentele alegeri prezidențiale, Macron și-a reafirmat disponibilitatea de a lucra activ în timpul celui de-al doilea mandat pentru ”restaurarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la bombardarea în desfășurare a orașelor ucrainene și la situația „insuportabilă” din Mariupol.

Pe lângă ajutorul militar și umanitar, președintele francez i-a promis omologului său ucrainean să extindă misiunea experților francezi care ajută la strângerea de dovezi ale crimelor de război rusești în Ucraina.

La rândul său, Zelenski i-a mulțumit omologului său pentru cele 615 tone deja trimise de „ajutor”, inclusiv medicamente, generatoare pentru spitale, ajutor alimentar și o ambulanță.

Anterior Franța a anunțat că este pregătită să ofere Ucrainei garanțiile de securitate necesare după încheierea războiului. Garanțiile vor include furnizarea de echipamente militare cu posibila participare a altor tari precum Germania, Italia si Turcia.

Macron a mai declarat că Franța sporește asistența militară pentru Ucraina și transferă monturi de artilerie autopropulsate CAESAR de producție proprie la Kiev. Patruzeci de soldați ucraineni vor fi instruiți să le folosească.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close