Antena 3 CNN Externe Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA: Sunt gata să mă înregistrez drept musulmancă

Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA: Sunt gata să mă înregistrez drept musulmancă

Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA: Sunt gata să mă înregistrez drept musulmancă
26 Ian 2017   •   14:09

Fostul secretar de stat al SUA, Madeleine Albright, a declarat miercuri că este gata să 'se înregistreze drept musulmancă' în semn de solidaritate, în contextul informaţiilor conform cărora preşedintele Donald Trump intenţionează să ia decizii care vor afecta imigranţii din SUA, informează joi publicaţia The Hill.

 'Am fost crescută în religia catolică, am devenit episcopaliană (enoriaş al Bisericii Anglicane în SUA, n.r.) şi am descoperit ulterior că familia mea este de origine evreiască. Sunt gata să mă înregistrez drept musulmancă în semn de solidaritate', a scris Albright pe contul său de Twitter.

Postarea lui Madeleine Albright rezonează cu atitudinea cunoscutei feministe Gloria Steinem, care a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că se va înregistra drept musulmancă în cazul în care va fi creat un astfel de registru cu caracter obligatoriu.

'Dacă îi obligi pe musulmani să se înregistreze, ne vom înregistra cu toţii drept musulmani', a declarat Steinem în timpul marşului de protest al femeilor care a avut loc la Washington, atrăgând aclamaţii zgomotoase.

În timpul campaniei sale prezidenţiale, Trump a pledat pentru suspendarea temporară a intrării de musulmani pe teritoriul SUA şi a declarat că le va impune musulmanilor din SUA să se înregistreze într-o bază de date.

Postarea lui Albright vine pe fondul informaţiilor conform cărora Trump va semna mai multe ordine executive, inclusiv o interdicţie temporară pentru majoritatea refugiaţilor şi suspendarea de vize pentru cetăţeni provenind din şapte ţări.

Agenţia AP informa miercuri că proiectul de lege arată că Trump intenţionează să suspende pentru 30 de zile eliberarea de vize pentru cetăţeni din şapte ţări predominant musulmane şi să interzică primirea de refugiaţi sirieni în SUA.

Aceste acţiuni au loc în cadrul unei serii de decizii pe care Trump le-a luat în primele câteva zile ale preşedinţiei sale, inclusiv ordinele de miercuri de a construi un zid de-a lungul frontierei cu Mexicul şi de a înăspri legile privind imigraţia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: imigranti musulman
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close