Antena 3 CNN Externe Madrid. Activişti dezbrăcaţi au simulat masacrul animalelor cu blană (VIDEO)

Madrid. Activişti dezbrăcaţi au simulat masacrul animalelor cu blană (VIDEO)

Madrid. Activişti dezbrăcaţi au simulat masacrul animalelor cu blană (VIDEO)
30 Noi 2009   •   15:07

Militanţii pentru protecţia animalelor continuă acţiunile spectaculoase împotriva hainelor din blănuri naturale. La Madrid, ca în fiecare an, câteva zeci de activişti dezbrăcaţi au simulat masacrul animalelor cu blană, pentru a impresiona opinia publică.


La manifestaţie au fost chemaţi peste o sută de militanţi, dar nu s-au prezentat decât 50. Cei care au ajuns, totuşi, în centrul Madridului nu s-au lăsat descurajaţi de frig. S-au dezbrăcat, s-au întins pe o folie de plastic şi s-au lăsat stropiţi cu vopsea roşie care i-a răcorit şi mai tare.

Trupurile aparent însângerate erau menite să le amintească trecătorilor de calvarul puilor de focă şi al altor animale ucise cărora li s-a luat blana. Tinerii au respectat scenariul protestului şi au rămas nemişcaţi timp de 20 de minute, chiar dacă tremurau de frig.

Acţiunea militanţilor pentru protecţia animalelor de la Madrid este organizată în fiecare an, la venirea iernii. Aceştia se bucură de faptul că hainele de blană naturală sunt tot mai puţin căutate în Spania şi speră să se ajungă la dispariţia lor totală.

?Vrem să informăm oamenii pentru ca, în calitate de consumatori, să înceteze să mai cumpere hainele din blană şi piei de animale?, spune unul dintre militanţii pentru protecţia animalelor.

Succesul se va mai lăsa aşteptat, întrucât tradiţionaliştii nici nu se gândesc să renunţe la blănurile lor călduroase.

?Îmi place pentru că îmi ţine cald şi nu e grea la purtat. De asta îmi place, iar cea din nurcă pur şi simplu mă încântă?, a declarat o femeie.

Se estimează că în Spania sunt crescute, pentru blana lor, 400.000 de nurci, fără a mai socoti şi alte specii cu blănuri de preţ.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Madrid protectia animalelor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close