Antena 3 CNN Externe Madrid. Petiţia "Lăsaţi seropozitivii să conducă taxiuri" a adunat peste 80.000 de semnături

Madrid. Petiţia "Lăsaţi seropozitivii să conducă taxiuri" a adunat peste 80.000 de semnături

Madrid. Petiţia "Lăsaţi seropozitivii să conducă taxiuri" a adunat peste 80.000 de semnături
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
02 Dec 2012   •   09:53

O petiţie împotriva unei reglementări madrilene care interzice purtătorilor virusului ce provoacă SIDA să conducă taxiuri a adunat 80.000 de semnături cu ocazia Zilei mondiale anti SIDA, a anunţat o sursă din cadrul militanţilor, citată de AFP.
   
"Această dispoziţie este un act de discriminare împotriva acestor persoane, inacceptabil într-o societate modernă şi deschisă ca cea din Madrid", subliniază organizaţia Cesida într-o petiţie online.
   
Cesida afirmă că a predat petiţia vineri primarului Madridului care a iniţiat această dispoziţie ce interzice persoanelor ce suferă de "maladii infecţioase sau contagioase" să obţină un permis pentru a conduce un taxi.
   
"Virusul SIDA nu este contagios şi nu se transmite oricum, ci prin intermediul unor practici foarte specifice", aminteşte Cesida.
   
Cu ocazia zilei mondiale a SIDA asociaţiile şi grupările societăţii civile au remarcat că reducerea cheltuielilor publice din cauza recesiunii ameninţă sumele atribuite celor ce suferă de această maladie.
   
Cel mai important sindicat spaniol, UGT, a afirmat într-un comunicat că cheltuielile publice consacrate luptei împotriva SIDA au cunoscut o diminuare de 70 la sută pentru perioada 2011-2013, trecând de la zece la trei milioane de euro.
   
Acesta a adăugat că excluderea imigranţilor fără permis de şedere din sistemul de sănătate are, printre alte consecinţe, eliminarea îngrijirii pentru persoanele ce trăiesc cu virusul SIDA.

×
Subiecte în articol: Madrid taxi Spania SIDA cheltuieli reducere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close