Antena 3 Externe Madrid va intra carantină generală, în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu COVID-19

Madrid va intra carantină generală, în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu COVID-19

de Diana Dragotescu    |    30 Sep 2020   •   23:30
Madrid va intra carantină generală, în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu COVID-19
Sursa foto: Hepta

Cetățenii Madridului nu vor mai putea părăsi orașul, în urma noilor restricții anunțate de Guvernul spaniol. Granițele orașului vor fi închise și pentru spaniolii care vor să intre în oraș, fără un motiv întemeiat. 

Locuitorii vor avea voie să iasă din oraș pentru muncă, școală sau pentru a merge la medic dar vor fi nevoiți să rămână în Madrid în timpul liber. 

De aseamenea, barurile și restaurantele vor funcționa până la ora 23:00, și nu până la ora 1:00, cum era permis până acum. Parcurile și locurile de joacă se vor închide iar întâlnirile de peste șase persoane vor fi de acum strict interzise. 

Madrid, cea mai afectată regiune a Spaniei!

Noile restricții au fost anunțate miercuri și vor intra în vigoare în zilele următoare. „Sănătatea Madridului este sănătatea Spaniei. Madridul este special”, a declarat Ministrul Sănătății spaniol, Salvador Ila, în timpul unei conferințe de presă. 

Regiunea Madridului este una dintre cele mai grav afectate parți ale Spaniei. O treime din cele 133,604 de cazuri confirmate în ultimele două săptămâni s-au înregistrat în acestă zonă, scrie Reuters. 

Spania a înregistrat un număr total de peste 760,000 de cazuri de COVID-19, mai mult decât orice altă țară din Europa de Vest. Numărul morților a trecut de 30.000.  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close