Antena 3 CNN Externe Maduro: "Pentagonul şi CIA pregătesc asasinarea lui Henrique Capriles"

Maduro: "Pentagonul şi CIA pregătesc asasinarea lui Henrique Capriles"

Maduro: "Pentagonul şi CIA pregătesc asasinarea lui Henrique Capriles"
Sursa foto: Foto: Reuters
18 Mar 2013   •   13:30

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, pretinde că CIA şi Pentagonul pregătesc asasinarea contracandidatului său la alegeri, iar apoi îl vor învinovăţi pe el, pentru a destabiliza ţara.
Maduro a făcut un apel urgent către preşedintele Barack Obama să pună capăt acestui complot, informează Reuters.

Liderul de la Caracas susţine că are o "sursă sigură", care i-a confirmat această conspiraţie.

"Adresez un apel preşedintelui Obama să oprească planul de asasinare a candidatului de Dreapta,Henrique Capriles, la alegerile prezidenţiale din ţara noastră. Am informaţii concrete, care spun că Pentagonul şi CIA se află în spatele acestui plan, pentru a instaura haosul în Venezuela", a spus Maduro într-un interviu televizat.

Prima oară când succesorul lui Chavez a vorbit despre un plan de asasinare a rivalului său politic, Henrique Capriles, a fost săptămâna trecută.
Roger Noriega şi Otto Reich, ambii diplomaţi de seamă în administraţia Bush, au respins orice implicare a SUA în Venezuela şi au catalogat declaraţiile lui Maduro ca fiind "defăimătoare şi neadevărate".

Capriles este candidatul opoziţiei din Venezuela la alegerile din 14 aprilie. El a spus zilele trecute, că "dacă i se întâmplă ceva rău, Maduro va singurul responsabil pentru asta".

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close