Antena 3 CNN Externe MAE: 20 de români şi 3 palestinieni au fost evacuaţi joi din Fâşia Gaza. Urmează alţi 40

MAE: 20 de români şi 3 palestinieni au fost evacuaţi joi din Fâşia Gaza. Urmează alţi 40

MAE: 20 de români şi 3 palestinieni au fost evacuaţi joi din Fâşia Gaza. Urmează alţi 40
08 Ian 2009   •   21:44

20 de români, dintre care 12 copii, au părăsit joi Gaza prin punctul de trecere de la Erez. Alături de cei 20 de români, ambasada ţării noastre a facilitat ieşirea din Gaza şi a trei cetăţeni palestinieni.
Potrivit Ministrului de Externe, şi alţi români vor părăsi zona de conflict în următoarea perioadă. Autorităţile israeliene au mai aprobat iesirea pentru încă 40 de români din Fâşia Gaza.
Românii au fost evacuaţi prin punctul de frontieră Erez. Oficialii israelieni i-au rugat să se urce rapid în autocare. Personalul consular al ambasadei României s-a aflat în punctul de frontieră Erez pentru a asigura eliberarea documentelor cetăţenilor români. Tot ei le vor asigura tranzitul pe teritoriul israelian, spre Iordania.
Persoanele evacuate povestesc condiţiile tot mai grele din Oraşul Gaza. Locuitorii sunt sunt speriaţi şi au rămas fară măncare, gaze, curent electric şi apă potabilă.
Cele patru familii de cetăţeni români din Fâşia Gaza a ajuns în această dimineaţă în punctul de frontieră. Acţiunea de evacuare a fost organizată cu sprijinul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi cu aprobarea autorităţilor israeliene.
Bilanţul celor 13 zile de conflict a ajuns la peste 760 de morţi şi aproximativ 3 mii de răniţi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: romani palestinieni Fasia Gaza MAE
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close