Antena 3 CNN Externe MAE: 84 de cetățeni români și familiile lor au fost repatriați la cerere din Fâșia Gaza

MAE: 84 de cetățeni români și familiile lor au fost repatriați la cerere din Fâșia Gaza

MAE: 84 de cetățeni români și familiile lor au fost repatriați la cerere din Fâșia Gaza
14 Iul 2014   •   12:55

Un grup format din 84 de cetățeni români și familiile lor a fost repatriat luni, la cerere, din Fâșia Gaza, urmând să ajungă în România în aceeași zi, informează AGERPRES.
Cetățenii români vor ajunge în țară cu două aeronave de transport ale Ministerului Apărării Naționale — C 130 Hercules și C 27 J Spartan — din dotarea Forțelor Aeriene Române. Aeronavele au decolat din dispoziția ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, la solicitarea MAE.

"Grupul de cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere a frontiere Erez (Israel) și a fost escortat până la Amman, tranzitând teritoriul israelian și iordanian prin punctul de trecere a frontierei Allenby/ King Hussein Bridge (Iordania). Din Amman, grupul a fost îmbarcat cu destinația București, fiind asistat, pe întreaga durată a operațiunii, de echipe consulare formate din personal al misiunilor diplomatice ale României de la Tel Aviv, Ramallah, Amman, respectiv din Centrala MAE, precum și de personal militar specializat", se precizează în comunicatul citat.

Din celula de criză pentru acordarea de asistență consulară cetățenilor români din Fâșia Gaza au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării Naționale, precum și ai altor instituții cu atribuții în domeniul securității naționale iar toate acțiunile legate de repatrierea cetățenilor au fost desfășurate sub directa coordonare a premierului Victor Ponta, adaugă MAE.

Potrivit aceleiași surse, costurile întregii operațiuni de evacuare au fost suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

Autoritățile române adresează mulțumiri autorităților israeliene, palestiniene și iordaniene, precum și Oficiului Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare de la Ierusalim pentru întreg sprijinul acordat pe durata operațiunilor de repatriere.



×
Subiecte în articol: romani Israel Fasia Gaza razboi
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close