x close

MAE, atenționare de cod roșu. Românii trebuie să evite să plece în acest loc

01 Feb 2019   •   16:48
MAE, atenționare de cod roșu. Românii trebuie să evite să plece în acest loc

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a instituit, începând de vineri, un cod roşu de vânt puternic, pentru zona de uscat din vest - nord-vestul ţării, a cărui intensitate va ajunge la 110 km/h şi un cod roşu de agitaţie maritimă, cu nivel 10 spre 11 Beaufort, informează un comunicat al MAE

Potrivit sursei citate, viteza vântului este de aproximativ 103 - 117 km/h, înălţimea valurilor poate ajunge la 13 - 15 metri, vizibilitatea este redusă, fiind un pericol pentru navele de tonaj mic şi mediu. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză www.facebook.com/Ambasada_Lisabona. 

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, aminteşte MAE

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

atentionare MAE cod rosu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati