Antena 3 CNN Externe MAE: Curse aeriene şi transport maritim blocat în Grecia. Atenţie la vacanţe

MAE: Curse aeriene şi transport maritim blocat în Grecia. Atenţie la vacanţe

MAE: Curse aeriene şi transport maritim blocat în Grecia. Atenţie la vacanţe
15 Iul 2010   •   15:09

Două curse aeriene de pe Aeroportul Otopeni, cu destinaţia Grecia, au fost anulate, din cauza unei greve generale a sindicaliştilor eleni. De asemena, Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe românii care vor să călătorească joi în Grecia că protestele vor duce şi la blocarea principalelor transporturi maritime.

Grevele continuă să afecteze turismul Greciei. O grevă generală care a început la ora 11 a dus şi la anularea mai multor curse aeriene de pe aeroportul Otopeni.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti le-a recomandat românilor care călătoresc în Grecia să se informeze înainte de a pleca şi să evite zonele unde au loc demonstraţii de stradă.

?Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze în prealabil asupra situaţiei transportului aerian, maritim şi feroviar din această ţară. În acest sens, poate fi contactată Ambasada României la Atena şi respectiv Consulatul General al României la Salonic? se arată într-un comunicat al MAE.

Greva afectează şi transporturile maritime, iar mulţi turişti s-ar putea regăsi în situaţia de a nu reuşi să ajungă în insule.

Protestele din ultimul timp au determinat tot mai mulţi turişti să renunţe la vacanţele în Grecia. Deşi acest lucru înseamnă o diminuare a veniturilor, sindicatele nu vor să renunţe la proteste.

Printre ultimii care au protestat au fost poliţiştii, pompierii şi angajaţii pazei de coastă.

Sindicatele elene protestează împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului de la Atena. Grecia a împrumutat 110 miliarde de euro de la FMI şi Uniunea Europeană pentru a-şi plăti datoriile uriaşe.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: MAE
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close