Antena 3 CNN Externe MAE: Fotograful român reţinut în Mexic a fost scos de sub acuzare

MAE: Fotograful român reţinut în Mexic a fost scos de sub acuzare

MAE: Fotograful român reţinut în Mexic a fost scos de sub acuzare
Sursa foto: Foto: cartinafinland.fi
10 Dec 2012   •   13:50

Autorităţile mexicane l-au scos de sub acuzare pe Mircea Ioan Topoleanu, cetăţeanul român reţinut pe 1 decembrie, în Mexic, cu ocazia violenţelor înregistrate la ceremonia de transfer a puterii executive federale, informează Agerpres.
   
Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a transmis omologului său mexican o scrisoare prin care solicita sprijinul pentru clarificarea cu celeritate a situaţiei românului.
   
Reprezentanţii Penitenciarului de detenţie informează că cetăţeanul român a fost transferat în custodia Institutului Naţional de Migraţie, în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul mexican, precizează sursa citată.
   
Mircea Ioan Topoleanu depăşise perioada legală de şedere conferită de către autorităţile mexicane.

Românul fusese arestat, alături de alte câteva zeci de persoane, după manifestaţiile organizate cu ocazia învestiturii preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto, la 1 decembrie.

În cadrul confruntărilor, un student în vârstă de 22 de ani, Juan Uriel Sandoval, şi-a pierdut un ochi. Un alt rănit grav, Juan Francisco Kuy, în vârstă de 67 de ani, a suferit un traumatism grav cranio-cerebral şi se află în comă indusă.


×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close