Antena 3 CNN Externe MAE: Momentan, Ucraina nu are voie să lucreze la canalul Bîstroe

MAE: Momentan, Ucraina nu are voie să lucreze la canalul Bîstroe

MAE: Momentan, Ucraina nu are voie să lucreze la canalul Bîstroe
Sursa foto: bistroe canal delta dunarii
13 Feb 2009   •   08:38

Odată încheiat conflictul privind delimitarea platoului continental la Marea Neagră între România şi Ucraina, un alt punct din relaţiile bilaterale revine în actualitate. Canalul Bîstroe, pe care Ucraina intenţionează să îl construiască în Delta Dunării a alertat din nou autorităţile române.
Ministerul Afacerilor Externe apreciază că Ucraina nu are acum nici un drept să facă lucrări la acest canal. Un comunicat în acest sens al MAE arată că România a cerut clarificări de la ambasada Ucrainei. Recent, guvernatorul regiunii Odessa, Nikolai Serdiuk, a anunţat ?funcţionarea veşnică a canalului navigabil Bîstroe?.
Astfel, MAE cere date despre eventuala intenţie de realizare a digului pe canalul respectiv.
Iniţiativa României vine ca urmare a faptului că nu au fost nici trimise, şi nici aprobate actele privind impactul asupra mediului, conform convenţiei de la Espoo. În acest sens, până la aprobarea de către comitetul Espoo, Ucraina nu are voie să facă nici un fel de lucrări în zonă. Kievul ar trebui să depună actele pe 28 februarie, pentru ca în luna martie să primească un răspuns din partea forului internaţional, scrie Ziua.
Nikolai Serdiuk anunţase luni că în zece zile proiectul va fi finalizat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close