Antena 3 CNN Externe MAE rus: NATO ''ignoră eforturile'' Rusiei pentru soluţionarea crizei din Ucraina

MAE rus: NATO ''ignoră eforturile'' Rusiei pentru soluţionarea crizei din Ucraina

MAE rus: NATO ''ignoră eforturile'' Rusiei pentru soluţionarea crizei din Ucraina
de S.T.    |    26 Iun 2014   •   21:17

Rusia a deplâns joi faptul că NATO ''ignoră eforturile'' Moscovei pentru a se ajunge la o soluționare a crizei din Ucraina, rămânând prizoniera ''stereotipurilor provenite din timpul Războiului Rece'', se afirmă într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

''În locul unei analize serioase a proceselor interne sociale și politice complexe din Ucraina, se recurge la tentative simpliste pentru a face ca întreaga responsabilitate a ceea ce se întâmplă să cadă asupra Rusiei, ignorând eforturile noastre pentru promovarea unei reglementări pașnice a crizei politice'', se afirmă în comunicatul MAE rus, relatează AFP.

''Judecând după comentariile secretarului general al NATO (Anders Fogh Rasmussen), Alianța continuă să rămână prizoniera stereotipurilor provenite din timpul Războiului Rece'', adaugă comunicatul.

AFP amintește că Senatul rus a acceptat miercuri, în cvasiunanimitate, ridicarea, la cererea președintelui Vladimir Putin, a autorizării votate în martie de a interveni militar în Ucraina, scrie Agerpres.

Occidentalii și-au accentuat totuși joi presiunea asupra Rusiei, somată de Washington să acționeze ''din următoarele ore'' pentru calmarea situației din estul Ucrainei, unde luptele au continuat, în pofida decretării unui armistițiu fragil, care ar urma să înceteze vineri.

''Din păcate, Alianța nu pare să considere că este necesar, într-un moment atât de crucial, să le ceară autorităților ucrainene să renunțe la ultimatumuri'', se mai spune în comunicat.

Președintele rus, Vladimir Putin, a exprimat un sprijin condiționat față de planul de pace al omologului său ucrainean, Petro Poroșenko, estimând că acesta nu trebuie să se țină de un ultimatum pentru insurgenții proruși.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close