Antena 3 CNN Externe MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului suspendat de autostradă în Italia, în apropiere de Genova

MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului suspendat de autostradă în Italia, în apropiere de Genova

MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului suspendat de autostradă în Italia, în apropiere de Genova
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
15 Aug 2018   •   08:31

UPDATE: O adevărată minune s-a produs în cazul unui tânăr gorjean care a fost declarat decedat de autorităţile din Italia, în urma groaznicului accident din oraşul italian Genova. Marian Roşca, în vârsta de 36 ani, din localitatea Curtişoara, este şofer de TIR în Franţa şi făcea curse şi în Italia. Iniţial, el a fost declarat decedat, dar famlia a anunţat că este rănit grav în spital.

Știre inițială

Veşti dramatice din Italia. Un român se află printre cei 31 de oameni care au murit în urma prăbuşurii unui pod de pe o autostradă din apropiere de Genova, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

 Echipele de salvatori continuă să caute printre dărămâturi posibili supravieţuitor, iar autorităţile italiene avertizează că bilanţul tragediei ar putea creşte.

Cauzele prebuşirii sunt incerte, dar din primele informaţii se pare că podul, deşi reconsolidat, era încă şubred, şi a cedat.

Sub cerul brăzdat de fulgere, o bucată uriaşă de autostradă se prăbuşeşte. Cu tot cu maşini. Cu tot cu oameni. La sol, un alt martor surprinde momentele de panică. Printre dărâmături, se zăresc maşinile strivite. Şi salvatorii, care caută semne de viaţă.

Podul Morandi - peste care trece autostrada A10 - se află în oraşul-port Genova. Şi leagă Italia de Franţa. (ANIMATIE) Jumătate din bucata lungă de 200 de metri, situată între doi piloni, s-a prăbuşit în albia unui râu, de la aproape 50 de metri înălţime. Cealaltă, peste şoseaua de dedesubt.

Autorităţile italiene susţin că este una dintre cele mai mari tragedii din istoria Italiei.

Ministerul Afacerilor externe a confirmat că printre persoanele ucise se află şi un român.

Poliţia italiană a legat incidentul de furtuna puternică din acel moment. În timp ce alte voci acuză probleme structurale. Podul a fost construit în anii 60 şi reconsolidat în 2016.

×
Subiecte în articol: pod mort roman MAE
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close