Antena 3 Externe Mafia cerşetorilor din Belgia. MII DE COPII sunt trimişi pe străzi pentru a produce bani

Mafia cerşetorilor din Belgia. MII DE COPII sunt trimişi pe străzi pentru a produce bani

de G.S.    |    10 Aug 2013   •   11:33
Mafia cerşetorilor din Belgia. MII DE COPII sunt trimişi pe străzi pentru a produce bani
O adevărată mafie venită din România şi care foloseşte mii de copii pe care îi trimite la cerşit afectează din ce în ce mai mult oraşele Belgiei, relatează sâmbătă ziarul La Meuse, conform Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, autorităţile au în vedere un proiect de lege pentru a termina cu această mafie. 
 
Aceşti cerşetori sunt în general romi care sunt recrutaţi într-o vastă reţea ce aparţine unei adevărate mafii. Cei care cerşesc au fost 'închiriaţi' de la familiile lor din România. Ei trebuie să facă o anumită sumă de bani, în caz contrar, familiile lor putând avea de suferit. Chiar copii mici sunt 'daţi cu împrumut'. 
 
Cei mai mulţi dintre romii sosiţi în Belgia nu au locuri de muncă, menţionează sursa citată. Cerşetoria nu este ilegală în Belgia, dar există totuşi o restricţie: exploatarea de fiinţe umane, în special de minori, este interzisă. Cu alte cuvinte, este exclusă folosirea unui copil pentru a smulge lacrimi trecătorilor. 
 
Totuşi, Curtea de Apel din Bruxelles a achitat, în 2010, o femeie de etnie romă, condamnată în primă instanţă pentru exploatarea unui copil prin cerşetorie, pe motiv că era vorba de copilul ei. Altfel spus, în cazul în care este vorba de propriul copil, situaţia trebuie apreciată diferit. 
 
Tocmai din acest motiv, senatoarea Christine Defraigne şi colegii ei Martine Taelman şi André Dubus au decis să depună la începutul lunii iulie o propunere legislativă care înăspreşte exploatarea copiilor în scopul cerşetoriei, menţionează sursa citată.
 

×
Subiecte în articol: Belgia copii munca mafie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close