Antena 3 CNN Externe Rafturi goale în magazine din Europa: lipsesc făina, uleiul şi orezul | "Credeam că le-am vazut pe toate în pandemie, dar iată că nu"

Rafturi goale în magazine din Europa: lipsesc făina, uleiul şi orezul | "Credeam că le-am vazut pe toate în pandemie, dar iată că nu"

Sunt probleme mari pe lanţurile de aprovizionare în toată Europa, după sancţiunile impuse Rusiei, dar şi problemele din Ucraina. 

Rafturi goale în magazine din Europa: lipsesc făina, uleiul şi orezul | "Credeam că le-am vazut pe toate în pandemie, dar iată că nu"
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   14:30

În tot mai multe ţări, sunt magazine cu rafturi goale. 

"Magazinele încă nu sunt foarte goale, dar există unele care s-au golit cu rapiditate. M-am întors de curând de la cumpărături şi pot confirma că nici azi nu am văzut făină, mălai şi ulei. 

Ulei de niciun fel, nici de floarea-soarelui, nici de măsline. Şi nici muştar, că şi acesta devine marfă rară în Germania.

Alte lipsuri se remarcă la galantarul cu cereale.

Marile lanţuri de magazine dau vina pe clienţii hrăpăreţi care ar cumpăra ulei şi făină în cantităţi ridicol de mari. Apoi, se găseşte ulei pe eBay la suprapreţ.

În ultima vreme, cine şi-ar fi putut imagina că se poate totuşi întâmpla aşa ceva în Germania. Să vezi la televizor intervenţii ale Poliţiei în magazinele alimentare care încearcă să calmeze clienţii care se iau la bătaie cu vânzătorii, pentru că uleiul de floare este raţionalizat.

Crezusem că le-am vazut pe toate în pandemie, dar iată că nu", a povestit Vlad Drăghicescu, jurnalist DW Germania, luni, la Antena 3.

 


 

×
Subiecte în articol: faina ulei orez muştar magazine
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close