Antena 3 Externe Magazinele second-hand, o afacere înfloritoare în Marea Britanie

Magazinele second-hand, o afacere înfloritoare în Marea Britanie

de S.T.    |    15 Feb 2012   •   18:02
Magazinele second-hand, o afacere înfloritoare în Marea Britanie

Într-o perioadă în care efectele crizei economice încă se fac simţite, există oameni care s-au gândit să profite la maxim de situaţie. Hainele la mâna a doua s-au transformat într-o afacere înfloritoare în Marea Britanie. Oamenii preferă să-şi vândă hainele pe care nu le mai folosesc unor organizaţii care le sortează şi le vând apoi în ţări din întreaga lume, în funcţie de cerere.

Cererea pentru haine la mâna a doua a crescut considerabil în ultima perioadă. În magazinele second-hand găseşti de toate. De la lenjerie intimă, la haine subţiri, de vară, sau pantaloni de schi.

Nu toate hainele la mâna a doua sunt însă vândute mai departe. Lucrurile care nu sunt în stare destul de bună sunt transformate în cârpe sau sunt folosite ca material pentru protecţia saltelelor sau a scaunelor din maşină.

Centrele de colectare susţin că fac un bine tuturor, din moment ce îi plătesc pe oameni să-şi recicleze hainele. Organizaţiile caritabile au însă altă părere, din moment ce din ce în ce mai mulţi oameni preferă să-şi vândă hainele în loc să le doneze.

 
Get Adobe Flash player×
Subiecte în articol: Marea Britanie donatii haine

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close