Antena 3 CNN Externe Un magnat al criptomonedelor şi-a pierdut 94% din avere peste noapte

Un magnat al criptomonedelor şi-a pierdut 94% din avere peste noapte

Directorul executiv al FTX, o platformă de schimb de criptomonede, s-a trezit peste noapte că şi-a pierdut aproape toată averea.

Un magnat al criptomonedelor şi-a pierdut 94% din avere peste noapte
Sursa foto: Alex Wong/Getty Images
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2022   •   10:54

Sam Bankman-Fried deținea luni active în valoare de 16 miliarde de dolari, iar marţi s-a trezit cu averea redusă cu 94%, până la valoarea de 1 miliard de dolari.

Aceasta este cea mai mare prăbușire apărută peste noapte a averii unui miliardar înregistrată vreodată.

Bankman-Fried, miliardarul de 30 de ani, deținea 53% din FTX – acțiuni în valoare de 6,2 milioane de dolari, în timp ce alte 7,4 miliarde din averea sa proveneau de la casa de tranzacționare Alameda Research. 

După vânzarea FTX, indicele de avere Bloomberg evaluează acum atât FTX, cât și Alameda la 1 dolar fiecare, ștergând astfel cea mai mare parte din averea lui Bankman-Fried.

Un miliardar care a fost destul de aproape de recordul negativ al lui Bankman-Fried a fost investitorul american Bill Hwang, care în martie 2021 și-a pierdut întreaga avere de 20 de miliarde de dolari în două zile, după ce compania sa Archegos Capital Management nu a mai putut să-și plătească datoriile. 

Pierderile suferite de Bankman-Fried au venit într-un an în care piața monedelor digitale s-a depreciat cu 600 de miliarde de dolari. 

Changpeng Zhao, fondatorul Binance – compania care a cumpărat FTX, a pierdut 79,4 miliarde de dolari din avere anul acesta din cauza prăbușirii criptomonedelor, potrivit Bloomberg
 

×
Subiecte în articol: Sam Bankman-Fried FTX criptomonede
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close