Antena 3 CNN Externe Mahmoud Abbas: Dorim să dezvoltăm relaţia istorică dintre România şi Palestina

Mahmoud Abbas: Dorim să dezvoltăm relaţia istorică dintre România şi Palestina

Mahmoud Abbas: Dorim să dezvoltăm relaţia istorică dintre România şi Palestina
03 Noi 2008   •   21:33

Mahmoud Abbas, unul dintre puţinii fondatori ai organizaţiei Fatah care au rămas în viaţă, a venit luni în România, într-o vizită oficială. Văzut de palestinieni ca urmaşul natural al lui Yasser Arafat, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, dar şi cu doi dintre vicepreşedinţii celor două camere ale Parlamentului.
Mahmoud Abbas este singurul politician palestinian care după moartea lui Yasser Arafat a fost acceptat ca preşedinte de comunitatea internaţională şi de Israel. Şi asta pentru că ani de-a rândul a fost mâna dreaptă şi temperată a fostului lider. După moartea liderului palestinian, şi după organizarea primelor alegeri libere, Abbas a fost ales preşedinte. Acum a venit pentru prima oară în România.
Abbas şi Băsescu au discutat atât despre relaţiile dintre cele două ţări cât şi despre procesul de pace din Orient. Abbas l-a invitat pe Traian Băsescu la Ramallah. Poate şi pentru că România e prima ţară care a recunoscut Palestina şi statul în care a avut loc prima întâlnire isrealiano-palestiniană, acum 20 de ani. Abbas a plecat apoi spre Parlamentul României. L-au aşteptat, pe rând, Norica Nicolai şi Lucian Bolcaş.
Mahmoud Abbas a subliniat în cadrul întâlnirilor că România a fost prima ţară care primit o delegaţie Palestiniană. Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene a plecat de la Parlament spre Patriarhie unde avea programată o întâlnire cu Preafericitul Patriarh Daniel.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Mahmoud Abbas
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close