Antena 3 CNN Externe Mahmoud Abbas închide postul TV Al-Jazeera din teritoriile palestiene

Mahmoud Abbas închide postul TV Al-Jazeera din teritoriile palestiene

Mahmoud Abbas închide postul TV Al-Jazeera din teritoriile palestiene
Sursa foto: mahmoud abbas
16 Iul 2009   •   16:40

Postul tv arab Al-Jazeera a fost forţat să îşi suspende activitatea din Cisiordania, la numai o zi după ce unul din invitaţi l-a acuzat pe preşedintele palestinian că a jucat un rol în moartea lui Yasser Arafat.

Invitatul, Farouk Kaddoumi, a declarat în cadrul unui talk show ? fără a prezenta nici o dovadă- că Mahmoud Abbas a jucat un rol în mortea de acum cinci ani a lui Arafat, fondatorul mişcării naţionale palestiniene.

Într-o declaraţie ce anunţa suspendarea, Ministerul Informaţiilor nu a menţionat comentariile lui Kaddoumi, dar a acuzat postul tv de incitare şi de informare neechilibrată din teritoriile palestiniene.
Ministerul dă în judecată Al-Jazeera, iar emisia va fi suspendată până la sentinţa tribunalului.
Măsura a afectat atât transmisia în arabă, cât şi cea în engleză.


Walid Al Omary, şeful biroului Al-Jazeera din Ierusalim a negat acuzaţiile. ?Ne pare rău pentru această decizie pe care o considerăm o încălcare a libertăţii de expresie şi a libertăţii presei,? aprecia acesta.
Consilierii lui Abbas au apreciat de multe ori că televiziunea, cu sediul în Qatar, cu o largă audienţă în teritoriile palestiniene, este mai degrabă apropriată de grupul Hamas.
Hamas a ocupat Gaza prin forţă în 2007, alungând trupele fidele lui Abbas, şi lăsându-l pe preşedinte să controleze doar Cisiordania.
Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close