Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad a început o vizită istorică în Egipt

Mahmoud Ahmadinejad a început o vizită istorică în Egipt

Mahmoud Ahmadinejad a început o vizită istorică în Egipt
de M.T.    |    05 Feb 2013   •   12:45

Mahmoud Ahmadinejad a sosit marţi la Cairo, în prima vizită a unui şef de stat iranian în Egipt după mai mult de trei decenii.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în 1979, an în care în Iran a avut loc Revoluţia Islamică, iar Egiptul a semnat un tratat de pace cu Israelul, stat pe care Teheranul nu îl recunoaşte.

Îndepărtarea de la putere a preşedintelui egiptean Hosni Mubarak în 2011 a dus la o îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două mari puteri regionale, fără ca legăturile diplomatice să fie restabilite complet însă.

Ahmadinejad a fost întâmpinat pe Aeroportul Internaţional din Cairo de preşedintele islamist al Egiptului, Mohammed Morsi.

În timpul vizitei sale în Egipt, Ahmadinejad va participa la summitul Organizaţiei Cooperării Islamice, care începe miercuri, 6 februarie.

De asemenea, este de aşteptat ca liderul iranian să facă un tur al piramidelor de la Giza, informaţia fiind dezvăluită pentru AP de unii oficiali pentru securitate, care au cerut să rămână anonimi, deoarce nu sunt autorizaţi să ofere amănunte în privinţa vizitei lui Ahmadinejad.


×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad Cairo
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close