Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad avertizează că "va rupe mâna" eventualilor agresori ai Iranului

Mahmoud Ahmadinejad avertizează că "va rupe mâna" eventualilor agresori ai Iranului

Mahmoud Ahmadinejad avertizează că "va rupe mâna" eventualilor agresori ai Iranului
22 Sep 2008   •   08:53

Iranul va riposta dur la orice eventuală agresiune, a avertizat din nou preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad. Acesta a asistat la o paradă militară la care au fost prezentate, între altele, rachete cu rază lungă de acţiune. A plecat apoi la New York, pentru a lua parte la Adunarea Generală a ONU. Mahmoud Ahmadinejad a declarat că poporul său doreşte pace şi prietenie, dar nu va ceda în faţa încercărilor de a-l intimida în ceea ce priveşte programul nuclear iranian. El a adăugat că Iranul este în măsură să respingă orice agresiune.

"Dacă îşi va permite cineva fie şi cea mai mică ofensă împotriva intereselor legitime ale Iranului, a graniţelor şi pământului său sfânt, armata şi toţi membrii acestei naţiuni îi vor rupe mâna chiar înainte să apese pe trăgaci şi-i vor însemna pe frunte pata regretului, pentru totdeauna", a declarat preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad.

Presa a speculat că Statele Unite sau Israelul ar putea lansa un atac preventiv împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, pentru a împiedica Teheranul să obţină bomba atomică. Experţii cred că un asemenea atac ar provoca pierderi grele, dar Iranul ar putea riposta prin lovirea Israelului sau a obiectivelor occidentale din zona Golfului.

Iranul afirmă că programul său nuclear are doar scopuri civile, dar a prezentat, duminică, rachete cu rază de acţiune de 2.000 de kilometri, care ar putea atinge Israelul. Vehiculele militare purtau lozinci ca "Moarte Americii" şi "Israelul trebuie eliminat din Univers". Un fost şef al statului-major israelian a comparat duminică ameninţarea iraniană cu cea reprezentată de Adolf Hitler în anii `30.

Antena 3

×
Subiecte în articol: program nuclear
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close