Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad: Consiliul de Securitate şi dreptul de veto, ?instrumente satanice?

Mahmoud Ahmadinejad: Consiliul de Securitate şi dreptul de veto, ?instrumente satanice?

Mahmoud Ahmadinejad: Consiliul de Securitate şi dreptul de veto, ?instrumente satanice?
Sursa foto: ahmadinejad
27 Apr 2010   •   21:02

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad califica, luni, Consiliul de Securitate al ONU şi puterea de veto deţinută de cinci membri permanenţi ai acestuia ca fiind "instrumente satanice" menite "a oprima" omenirea.
"Omenirea nu are nevoie de bomba atomică, invazia masivă sau chiar Consiliul de Securitate al ONU şi dreptul său de veto," arăta Ahmadinejad într-un discurs în faţa comandanţilor poliţiei la Teheran.
"Toate acestea există pentru oprimare şi distrugerea realităţii fiinţelor umane şi sunt instrumente satanice."
Declaraţiile lui Ahmadinejad vin pe fondul pregătirii puterilor mondiale de a creşte presiunea pentru un nou set de sancţiuni ONU contra Iranului pentru programul său nuclear.
Pe de altă parte, SUA ameninţă Teheranul cu ?toate opţiunile?, care sunt acum în discuţii. În timpul unei şedinţe la Pentagon, secretarul american al Apărării, Robert Gates, a reiterat afirmaţiile că administraţia SUA consideră că promisiunea de a nu ataca nuclear state care nu au arma atomică nu se aplică Iranului şi Coreii de Nord, deoarece aparţin unei anumite categorii de state pentru care Washington nu îşi va limita niciodată opţiunile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close