Antena 3 Externe Mahmoud Ahmadinejad, îngrijorat de o victorie a Siriei: Ar fi o "ameninţare pentru întreaga regiune"

Mahmoud Ahmadinejad, îngrijorat de o victorie a Siriei: Ar fi o "ameninţare pentru întreaga regiune"

de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   08:53
Mahmoud Ahmadinejad, îngrijorat de o victorie a Siriei: Ar fi o "ameninţare pentru întreaga regiune"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

O victorie a rebelilor sirieni ar putea declanşa un val de insecuritate care ar fi o "ameninţare pentru întreaga regiune", a atras atenţia duminică preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, reiterând susţinerea Iranului pentru regimul de la Damasc, potrivit site-ului preşedinţiei iraniene.

"Ajungerea la putere a unei grupări în urma unui război sau conflict va avea ca efect continuarea războiului şi insecurităţii pentru o lungă perioadă", apreciază Ahmadinejad referindu-se la o eventuală victorie a rebeliunii siriene, informează Mediafax.

"Lipsa de securitate din Siria va pune în pericol securitatea altor ţări din regiune şi va fi o ameninţare pentru întreaga regiune", a adăugat el.

Iranul este principalul aliat regional al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, contrar Ankarei, Cairo şi Riyadului, care cer înlăturarea lui Assad şi pledează pentru suţinerea opoziţiei siriene.

Teheranul a întrerupt relaţiile cu Egiptul în 1980, la scurtă vreme după revoluţia islamică, pentru a protesta faţă de semnarea, cu un an înainte, a tratatelor de pace israeliano-egiptene, de către preşedintele egiptean la acea vreme, Anwar al-Sadat.

Republica islamică a căutat cu mai multe ocazii normalizarea relaţiilor cu Egitul, după înlăturarea regimului lui Hosni Mubarak în februarie 2011, însă noua putere egipteană s-a arătat până în prezent foarte prudentă cu privire la acest subiect.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close