Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad: Iranul poate produce bomba atomică (VIDEO)

Mahmoud Ahmadinejad: Iranul poate produce bomba atomică (VIDEO)

Mahmoud Ahmadinejad: Iranul poate produce bomba atomică (VIDEO)
11 Feb 2010   •   23:31


Iranul poate produce bomba atomică. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Mahmoud Ahmadinejad. Puterea de la Teheran a scos în stradă sute de mii de oameni pentru a comemora 31 de ani de la revoluţia islamică.

Liderul de la Teheran a sfidat din nou comunitatea internaţională. Mahmoud Ahmadinejad a anunţat că Iranul are capacitatea de a produce bomba atomică.

"Naţiunea noastră este în stare să spună explicit dacă vrea să construiască bomba atomică şi să o şi construiască, fără să se teamă de alte state", a spus Ahmadinejad.

Preşedintele iranian a făcut acest anunţ cu ocazia aniversării a 31 de ani de la revoluţia islamică. Imediat, preşedintele Barack Obama a vorbit despre noi sancţiuni pentru ţara islamică.

"În următoarele săptămâni vom pune la punct un regim serios de sancţiuni, care le va arăta cât de izolaţi sunt de comunitatea internaţională", a spus Obama.

Până la eventuale sancţiuni, puterea iraniană a vrut să demonstreze că se bucură de sprijinul oamenilor. Oficialii au scos în stradă sute de mii de oameni, pentru a aniversa proclamarea republicii islamice de către ayatolahul Khomeini, în 1979. Mitingurile opoziţiei au fost interzise dar asta nu i-a împiedicat pe protestatari să iasă în stradă.

Manifestaţiile repetate ale opoziţiei s-au soldat în ultimele opt luni cu zeci de morţi şi mii de arestări.




Antena 3


×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad bomba atomica
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close