Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad NU recunoaşte Holocaustul

Mahmoud Ahmadinejad NU recunoaşte Holocaustul

Mahmoud Ahmadinejad NU recunoaşte Holocaustul
Sursa foto: Foto: CNN
25 Sep 2012   •   12:33
Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, continuă să înfurie lumea prin refuzul său de a recunoaşte ororile Holcaustului.

Într-un interviu acordat CNN, liderul de la Teheran a spus că nu judecă Germania nazistă pentru politica de exterminare a evreilor, din timpul celui de-al doilea război mondial.
"Orice s-ar fi întâmplat în istorie sau nu s-a întâmplat, nu sunt în măsură să judec acest aspect. De ce aş aprecia eu asta? Sunt de părere că cercetătorii şi cei interesaţi trebuie să fie liberi să caute adevărul din spatele oricărui eveniment istoric", a spus Ahmadinejad.
Conform analiştilor politici, declaraţiile inflamatorii ale iranianulul, chiar pe tărâmul Statelor Unite, sugerează că acesta nu este dispus să abordeze diplomatic orice problemă, de orice natură.

La o întâlnire cu reprezentaţii media din New York, Ahmadinejad a susţinut că Israelul "nu are loc în Orientul Mijlociu". Spre deosebire de Iran, care are pe acest tărâm o existenţă de mii de ani, Israelul are în spate doar şase decenii. "Ei nu au rădăcini în istorie. Nici măcar nu intră în vreo ecuaţie cu Iran", a adăugat preşedintele persan.

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad Holocaust
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close