Antena 3 Externe Mahmoud Ahmadinejad se vrea primul iranian trimis în spaţiu

Mahmoud Ahmadinejad se vrea primul iranian trimis în spaţiu

de G.C.P    |    04 Feb 2013   •   15:51
Mahmoud Ahmadinejad se vrea primul iranian trimis în spaţiu

La o săptămână după ce Iranul a trimis o maimuţă în spaţiu, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad spune că este gata să devină primul astronaut al ţării, transmite agenţia MEHR.

"Sunt gata să devin primul om trimis în spaţiu de către oamenii de ştiinţă iranieni", a declarat Ahmadinejad, prezent la o conferinţă în Teheran, referitoare la dezvoltarea industriei spaţiale.

Iranul a lansat, lunea trecută, o maimuţă în spaţiu, într-o etapă pregătitoare pentru o misiune cu echipaj uman. Capsula cu animalul la bord a călătorit 120 de km în spaţiu, iar apoi s-a întors pe Pământ, în deplină siguranţă.

"Trimiterea unor fiinţe vii în spaţiu este rezultatul eforturilor iraniene şi dedicaţia oamenilor noştri de ştiinţă", a adăugat Ahmadinejad.

În 2009, Teheranul a lansat primul satelit domestic, Omid (Speranţa) într-un demers care a făcut ca Iranul să devină a noua ţară capabilă să lanseze sateliţi. Un an mai târziu, în 2010, Iranul a lansat în spaţiu, la bordul unei capsule propulsată de trei rechete (Kavoshagar), un şobolan, trei ţestoase şi un vierme.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close