Antena 3 CNN Externe Mai bine dispreţuiţi şi discriminaţi, decât în România. Urmăriţi reportajul France 24 despre etnia romă

Mai bine dispreţuiţi şi discriminaţi, decât în România. Urmăriţi reportajul France 24 despre etnia romă

Mai bine dispreţuiţi şi discriminaţi, decât în România. Urmăriţi reportajul France 24 despre etnia romă
Sursa foto: tigani
04 Mar 2009   •   11:26

Românii de etnie romă se află, din nou, în atenţia presei europene. După valul de incidente în care au fost implicaţi romii în Italia, jurnaliştii de la France 24 au realizat un reportaj despre etnia romă, un popor greu de definit şi, prin urmare, uşor de încadrat în stereotipii.

Un popor cu origini vechi şi împrăştiat pe întreg globul, romii sunt legaţi prin tradiţii, spiritualitate şi, mai nou, discriminare.

Cu toate că sunt, de multe ori, ţinta discriminărilor şi că au fost izgoniţi din Paris, cei mai mulţi dintre romi preferă să rămână în Franţa, decât să se întoarcă în România.

Anul trecut, în septembrie, una dintre cele mai mari caravane a fost dată afară din Paris. Unii dintre ţigani au fost mai norocoşi şi li s-au acordat o casă şi asistenţă socială. Majoritatea, însă, a rămas pe drumuri.

Urmăriţi reportajul şi vedeţi cu câtă putere încearcă romii din România să se agaţe de teritoriul francez. Preferă să fie fugăriţi de autorităţi şi huliţi de oameni, decât să se întoarcă în ţară.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi Franta discriminare
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close