Antena 3 CNN Externe "Mai bine vacă în UE decât tânăr în Republica Moldova", susţin tinerii moldoveni

"Mai bine vacă în UE decât tânăr în Republica Moldova", susţin tinerii moldoveni

"Mai bine vacă în UE decât tânăr în Republica Moldova", susţin tinerii moldoveni
Sursa foto: vaca
22 Iul 2009   •   16:37

Este mai bine "să fii vacă în Uniunea Europeană decât tânăr în R.Moldova". Asta au declarat tinerii moldoveni care luptă pentru înlăturarea regimului comunist.


"Pentru un tânăr din R. Moldova se alocă trei-patru lei anual, pe când pentru o vacă din Uniunea Europeană se alocă doi euro, sau mai mult de 30 de lei. Este mai avantajos să fii animal în UE decât tânăr la tine acasă", a declarat George Mocanu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Declaraţia a fost făcută în timpul dezbaterilor electorale cu tema ?Generaţia tânără: care vor fi reperele morale ale viitorului R. Moldova?? de la postul de radio ?Vocea Basarabiei?.

Mocanu a adăugat că tinerii din Republica Moldova reprezintă la ora actuală o categorie vulnerabilă din punct de vedere social. Asta deoarece 80 % dintre ei nu au locuinţe, iar majoritatea sunt descurajaţi de lipsa oportunităţilor în ţara lor natală.

Potrivit lui Sergiu Boghean, membru al Partidului Liberal, cea mai mare problemă a tineretului din Republica Moldova este comunismul."Doar în condiţiile în care forţele democrate unite vor promova tinerii, aceştia pot avea un viitor la ei acasă", a declarat Boghean.

În cadrul dezbateruilor s-a evidenţiat şi faptul că Republica Moldova nu are un minister al Tineretului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova tineri UE vaca
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close