Antena 3 CNN Externe Mai multe ambasade ale statelor NATO din Pakistan au primit scrisori de ameninţare

Mai multe ambasade ale statelor NATO din Pakistan au primit scrisori de ameninţare

Mai multe ambasade ale statelor NATO din Pakistan au primit scrisori de ameninţare
Sursa foto: Foto: news.nationalpost.com
16 Mai 2012   •   19:35

Mai multe ambasade ale statelor NATO din Islamabad au primit miercuri scrisori care conţineau un praf suspect şi cu ameninţări la adresa militarilor ISAF din Afganistan, anunţă surse diplomatice citate de AFP.
   
Autorii mesajului ameninţă cu "otrăvirea" alimentelor destinate forţelor NATO din Afganistan dacă militarii străini "vor continua" să ucidă afgani.
   
Praful suspect încă nu a fost analizat.

Ambasadele Franţei, Marii Britanii şi Australiei au primit astfel de scrisori de ameninţare, au confirmat pentru AFP surse apropiate responsabililor cu securitatea din Pakistan.

"Am primit o scrisoare care conţinea un praf închis la culoare, într-un săculeţ de plastic sigilat pe care nu l-am deschis", a declarat un diplomat din cadrul uneia dintre ambasade.

Praful nu este în afara din săculeţului sigilat şi, prin urmare, nu poate infecta angajaţii ambasadei, a adăugat sursa.

Scrisoarea, scrisă de mână într-o engleză deficitară şi însoţită de praful suspect, conţine următorul mesaj. "Vom răzbuna pe toţi aceia care vor ucide soldaţii noştri în Afganistan şi vom răspândi o otravă similară acesteia în convoaiele alimentare care trec prin Pakistan".

Raidul de anul trecut, al forţelor speciale americane, care a dus la lichidarea celui mai căutat om al planetei, nu a fost autorizat oficial de către Pakistan. Acest lucru a stârnit o reacţie de furie împotriva americanilor şi a hrănit un profund sentiment anti-american în rândul pakistanezilor.

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close