x close

Mai multe companii şi-au modificat logourile pe perioada JO, pentru a susţine comunitatea gay

de G.S.    |    09 Feb 2014   •   16:51
Mai multe companii şi-au modificat logourile pe perioada JO, pentru a susţine comunitatea gay 416
Mai multe companii de media din întreaga lume şi-au modificat logourile începând de vineri, când la Soci au debutat Jocurile Olimpice de iarnă, introducând în siglele lor culorile curcubeului, un simbol al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali), informează huffingtonpost.com, conform Mediafax.
Potrivit sursei citate, debutul Jocurilor Olimpice de la Soci a determinat crearea unui nou trend în media - culorile curcubeului au fost incluse în logourile şi siglele unor mari companii de media, în special din Marea Britanie.
Astfel, The Guardian, una dintre cele mai importante publicaţii britanice, a fost unul dintre titlurile care şi-au modificat vineri logourile în semn de susţinere a drepturilor persoanelor gay. În cazul logoului The Guardian, care în mod curent este negru, litera "G" a fost animată de culorile curcubeului.Şi televiziunea britanică Channel 4 şi-a modificat în culorile curcubeului sigla sa clasică, în alb şi negru, pe care a adoptat-o în anii 1990.

Revista britanică New Statesman şi-a modificat logoul de pe contul său oficial de pe reţeaua Twitter, literele "NS" fiind rescrise în culorile curcubeului.

Totodată, theguardian.com remarcă faptul că printr-o coincidenţă fericită logoul reţelei de televiziune NBC are în mod curent în componenţa sa culorile curcubeului.

Pe de altă parte, motorul de căutare Google şi-a modificat, vineri, logoul, pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci. Prin noul logo, Google milita la rândul său pentru drepturile persoanelor gay, acesta fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv în Rusia, o ţară care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislaţiei anti-gay.
De asemenea, pe motorul de căutare al Google a fost publicat un text din Carta Jocurilor Olimpice: "A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului".
Legea promulgată în iunie 2013 de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care pedepseşte cu amendă şi închisoare "propaganda" homosexuală în faţa minorilor, a suscitat critici vehemente, mai ales în Occident.
Miercuri, în timp ce flacăra olimpică sosea la Soci, ONG-ul de apărare a drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) All Out a organizat manifestaţii în 19 oraşe din toată lumea, de la New York, Melbourne până la Paris şi Sankt Petersburg, îndemnând sponsorii Jocurilor Olimpice să "rupă tăcerea faţă de legile anti-gay din Rusia".
În timpul discursului pe care l-a ţinut marţi la Soci, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că toată lumea ar trebui să lupte împotriva "discriminărilor pe baza (...) orientării sexuale sau a prejudecăţilor de orice natură".
Cu toate acestea, sportul nu ar trebui să fie "o tribună pentru disidenţele politice sau pentru încercările de a aduce în discuţie motive de contestare politică internă sau externă", a precizat Thomas Bach.
Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă a debutat oficial vineri la Soci şi se va încheia pe 24 februarie.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati