Antena 3 Externe Mai multe conturi ale unor grupuri publice ruse, blocate în băncile din Cipru

Mai multe conturi ale unor grupuri publice ruse, blocate în băncile din Cipru

de M.T.    |    21 Mar 2013   •   09:37
Mai multe conturi ale unor grupuri publice ruse, blocate în băncile din Cipru

Mai multe conturi ale unor grupuri publice ruse au fost blocate în Cipru, într-un moment în care insula mediteraneană negociază un ajutor suplimentar financiar cu Moscova.

Informaţia a fost dezvăluită de premierul rus Dmitri Medvedev, care a explicat astfel preocuparea extremă a Rusiei faţă de criza cipriotă, scriu AFP şi RIA Novosti, citate de Agerpres.

„Un număr mare din structurile noastre publice activează via Cipru şi, în prezent, conturile lor sunt blocate din motive de neînţeles”, a declarat Medvedev.

„Provenienţa acestor bani este evidentă, este vorba de structuri ale statului rus”, a mai precizat şeful guvernului de la Moscova, adăugând că „acesta este motivul pentru care avem o poziţie fermă faţă de Cipru şi reglementarea datoriei cipriote”.

Între timp, este de aşteptat ca joi să continue negocierile dintre Cipru şi Moscova pentru obţinerea unei extinderi a creditului de 2,5 miliarde de euro, acordat de Rusia în 2011 şi a cărui scadenţă este în 2016.

Potrivit premierului rus, delegaţia cipriotă a „făcut o serie de propuneri privind activele care ar putea interesa Rusia. Până acum nu am auzit nimic nou”.

„Noi nu refuzăm să discutăm acordarea unui ajutor suplimentar insulei. Cipru este ţară membră a Uniunii Europene şi este de datoria acesteia să formuleze propuneri, într-o manieră delicată, în caz contrar aceasta ar putea provoca un nou acces al crizei financiare internaţionale”, a mai spus premierul rus.

Medvedev a reproşat UE că a ţinut Rusia departe de negocierile cu Cipru, care au dus la promisiunea unei asistenţe financiare de 10 miliarde de euro în schimbul impozitării depunerilor bancare, dintre care majoritatea aparţin ruşilor.×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close