Antena 3 CNN Externe Mai multe cutremure puternice s-au produs miercuri dimineață în Oceanul Pacific

Mai multe cutremure puternice s-au produs miercuri dimineață în Oceanul Pacific

Mai multe cutremure puternice s-au produs miercuri dimineață în Oceanul Pacific
01 Noi 2017   •   09:43

 O serie de cutremure cu magnitudini peste 6,0 grade pe Richter s-a produs miercuri în apropiere de Noua Caledonie, un teritoriu francez din Oceanul Pacific, conform Institutului geologic american (USGS). 

Cele trei seisme importante au avut magnitudini de 6,1, 6,6 şi 6,0 şi s-au produs miercuri la orele 00:09, 02:23 şi respectiv 05:09, la distanţă de 109 km, 103 km şi respectiv 110 km est-sud-est de oraşul Tadine, în insulele Loyalty din Noua Caledonie, pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului. 

Epicentrul cutremurelor a fost stabilit la o adâncime de 10 kilometri. 

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, a emis o notă privind posibilitatea formării unui val uriaş în urma celui de-al doilea cutremur din această serie, indică EFE. 

Seria de seisme are loc după cutremurul subacvatic având magnitudinea de 6,8 grade pe Richter care s-a produs luni în aceeaşi regiune. Epicentrul seismului a fost localizat la 117,48 kilometri est de Tadine. Cutremurul, produs la o adâncime de circa 15 kilometri, nu a declanşat un tsunami. 

Noua Caledonie, o destinaţie populară printre turişti pentru plajele sale şi recifurile de corali, este situată în estul Australiei, la circa 1.500 kilometri distanţă de aceasta. 

În Cercul de Foc al Pacificului se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close