Antena 3 CNN Externe Mai multe partide din Marea Britanie militează pentru expulzarea musulmanilor

Mai multe partide din Marea Britanie militează pentru expulzarea musulmanilor

Mai multe partide din Marea Britanie militează pentru expulzarea musulmanilor
Sursa foto: Foto: aup.org
02 Noi 2010   •   23:30

Grupurile extremiste prind putere în toată lumea, dar mai ales în Europa. Mai multe partide din Marea Britanie s-au aliat cu latura extremistă a formaţiunii americane Tea Party şi militează pentru expulzarea musulmanilor în ţările lor de origine. Printre liderii acestor grupuri se află şi un rabin cunoscut ca un împătimit al surfului.

Formaţiunea Tea Party din Statele Unite a fost înfiinţată anul trecut ca răspuns la reformele democraţilor conduşi de Barack Obama. Partidul este în continuă creştere şi poate fi marea surpriză a alegerilor parlamentare.

Cu toate acestea, partea radicală a formaţiunii prezintă interes pentru Europa. Un lider extremist american, un rabin cunoscut cunoscut ca fiind un împătimit al surfului, a venit în Marea Britanie de mai multe ori la invitaţia Ligii engeleze de apărare.

Liderii Ligii Engleze de Apărare spun că singurul scop al celor două organizaţii este lupta pentru libertate. Tea Party este în realitate o grupare non violentă care a câştigat electoratul american prin discursuri populiste, dar nu extremiste.

Cele două formaţiunii luptă de fapt pentru trimiterea musulmanilor în ţările de origine, motiv pentru care mai multe mitinguri violente au avut loc în Marea Britanie în ultimele săptămâni.

×
Subiecte în articol: musulmani Marea Britanie expulzare
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close