Antena 3 CNN Externe Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în urma unei explozii puternice la Ministerul yemenit al Apărării

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în urma unei explozii puternice la Ministerul yemenit al Apărării

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în urma unei explozii puternice la Ministerul yemenit al Apărării
de M.T.    |    05 Dec 2013   •   10:41
Update 11:10 - O sursă militară a declarat pentru agenţia Reuters că cel puţin 20 de oameni au fost ucişi în explozia de la sediul Ministerului yemenit al Apărării, iar alte câteva zeci au fost răniţi.

-------------------------------------------

O puternică explozie a zguduit, joi dimineaţă, sediul Ministerului yemenit al Apărării, care se află în centrul capitalei Sanaa, informează AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile din Yemen nu au oferit deocamdată un bilanţ oficial, dar AFP transmite că mai multe persoane au fost ucise şi rănite în explozie.

Potrivit AP, mai mulţi oficiali militari şi angajaţi ai spitalului din capitală au declarat că 20 de persoane au fost rănite, majoritatea serios, fără a preciza pierderi de vieţi omeneşti în urma deflagraţiei.

Corespondentul agenţiei franceze a precizat că mai multe coloane de de fum se ridicau deasupra complexului de clădiri situat în apropiere de Bab al-Yaman, la intrarea în oraş.

Explozia puternică a fost urmată de mai multe schimburi de focuri.

Incidentul vine în contextul blocajului înregistrat în dialogul naţional, care ar trebui să faciliteze depăşirea perioadei de tranziţie şi crearea de instituţii solide în Yemen.

În utlima perioadă, mai multe atacuri împotriva armatei au fost atribuite Al Qaida, ce rămâne activă mai ales în sudul şi sud-estul ţării.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close