Antena 3 Externe Mai multe sclave sexuale românce, salvate de polițiștii britanici din mâinile proxeneților

Mai multe sclave sexuale românce, salvate de polițiștii britanici din mâinile proxeneților

22 Apr 2020   •   19:26
Mai multe sclave sexuale românce, salvate de polițiștii britanici din mâinile proxeneților
Sursa foto: Pixabay

Un număr mare de victime au fost salvate de polițiștii britanici în urma unei ample operațiuni de combatere a exploatării sexuale care a avut loc în mai multe bordeluri din Westminster.

În același timp, oamenii legii au făcut și arestări. Majoritatea victimelor sunt chineze, însă există și o minoritate formată din românce și britanice.

Ca urmare a mandatelor, ordinele de închidere a bordelului au fost aplicate celor patru spații vizitate, scrie Gândul.

„Poliția Metropolitană va continua să colaboreze cu partenerii, inclusiv Armata Salvării, pentru a combate traficul de persoane și sclavia modernă și pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili. Chiar și în această perioadă fără precedent, vom continua să vizăm grupurile de criminalitate organizată”, a precizat detectivul Tara McGovern, de la Echipa de Investigații pentru Sclavia Modernă.

Directorul anti-trafic și sclavie modernă pentru armata salvării, maiorul Kathy Betteridge, a declarat:

„Suntem cu adevărat recunoscători polițiștilor pentru că au continuat să acorde prioritate protecției persoanelor abuzate prin sclavie, în ciuda tuturor cererilor suplimentare care le sunt prezentate ca parte a răspunsului lor la pandemie. Acest lucru înseamnă că putem ajunge la persoanele vulnerabile care au nevoie urgentă ajutorul nostru.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close