Antena 3 CNN Externe Mai mulţi angajaţi ai Ambasadei Germaniei, victime ale atentatului terorist de la Kabul

Mai mulţi angajaţi ai Ambasadei Germaniei, victime ale atentatului terorist de la Kabul

Mai mulţi angajaţi ai Ambasadei Germaniei, victime ale atentatului terorist de la Kabul
Sursa foto: foto: Agerpres
31 Mai 2017   •   12:55

Un agent de securitate afgan şi-a pierdut viaţa şi mai mulţi angajaţi ai Ambasadei Germaniei din Kabul au fost răniţi în urma unei explozii puternice, care a zguduit capitala afgană miercuri dimineaţa, a anunţat ministrul de externe german Sigmar Gabriel, citat de DPA.

"Atacul a avut loc foarte aproape de ambasada germană. Acesta a lovit civili şi pe cei care în Afganistan lucrează pentru un viitor mai bun pentru ţara lor. Este cu atât mai detestabil că tocmai aceşti oameni au fost ţintă", scrie Sigmar Gabriel într-o postare pe Twitter, citată de Reuters.

O mare parte a ambasadei germane a fost distrusă după detonarea unui vehicul cisternă în cartierul diplomatic din Kabul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii afgan, Wahidullah Majroh, atacul s-a soldat cu cel puţin 80 de morţi şi 350 răniţi, un bilanţ citat de Reuters şi AFP.

Nici din vehiculul care a fost utilizat în atentat nu a mai rămas nimic - o cisternă de apă sau o vidanjă - a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

În acest context, AFP scrie că Afganistanul a cunoscut un început sângeros al lunii de Ramadan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ISIS
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close