Antena 3 CNN Externe Mai mulţi apropiaţi ai lui Gaddafi şi fiul său, Saadi, interceptaţi în Niger

Mai mulţi apropiaţi ai lui Gaddafi şi fiul său, Saadi, interceptaţi în Niger

Mai mulţi apropiaţi ai lui Gaddafi şi fiul său, Saadi, interceptaţi în Niger
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    12 Sep 2011   •   23:00

Premierul Nigerului a anunţat, luni, că trezeci şi doi de apropiaţi ai fostului preşedinte al Libiei, Muammar Gaddafi, printre care şi fiul acestuia, Saadi, au sosit în Niger, începând cu 2 septembrie, informează Reuters.

Conform şefului guvernului, fiul lui Gaddafi este supravegheat, dar nu a fost şi nu va fi reţinut. "Nu s-a schimbat nimic în poziţia guvernului. Nu există niciun mandat internaţional pe numele lui. Asemenea celorlalţi, el se află sub supraveghere", a declarat acesta.

Premierul Brigi Rafini a declarat că cele 32 de persoane au intrat în Niger în patru grupuri şi au fost primite din "motive umanitare".

Poreclit şi "fotbalistul", Saadi este un sportiv cu alură de playboy care a renunţat în 2004 la cariera de fotbalist pentru armată, unde a condus o unitate de elită. Saadi Gaddafi are 38 de ani.

Pe 31 august, Saadi s-a declarat dispus să se predea pentru a "opri vărsarea de sânge" din Libia, în timp ce rebeliunea, care a preluat puterea între timp, a afirmat că în acest caz i se va garanta securitatea.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi premier
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close